Mag het even lekker anders? Zo kan een zakelijke outfit ook:

Mag het even lekker anders? Zo kan een zakelijke outfit ook:

Mag het even lekker anders? Zo kan een zakelijke outfit ook:

Leestijd: 3 minuten

Bij ShirlZ houden we van business, in de breedste zin van het woord. Dat betekent dat we in onze praktijk dagelijks bezig zijn met allerlei zakelijke outfits voor tal van toepassingen; van het representatieve gezicht op een beurs tot het charmante team van gastvrouwen op een groot evenement.

Wat we soms een beetje jammer vinden, is dat bij een zakelijke outfit, zeker wanneer meerdere collega’s betrokken zijn, vaak snel wordt gegrepen naar de standaard, zelfde setting:
De zwarte pantalon met witte blouse of overhemd.

En eerlijk is eerlijk; daar spreekt voor zowel dames als heren niet veel creativiteit of vernieuwingszin uit. En zeker als zo’n outfit dan ook nog eens niet zo lekker past, is het leed geschied. En DAT kan slimmer… (echt!)

 anders zijn

1. Durf te verrassen met een zakelijke outfit

Allereerst; Wij pleiten niet voor uitbundige clowneske outfits die onnodig over de top zijn! Je vervult een zakelijke, professionele rol, dus daar hoort een passende kledingstijl bij.

Bezoek echter de gemiddelde beurs en de stands zijn traditioneel bemand met een team aan dames en heren in zwarte broeken/pantalons en witte overhemden/blousen. Met een beetje geluk zit er nog een gedrukt logo op.

Wat wil je nou eigenlijk bereiken?

Wanneer je je bedenkt dat in veel gevallen je zoekt naar een manier om je te onderscheiden op een beurs, is het eigenlijk heel typisch dat iedereen voor dezelfde veilige optie kies. En dat terwijl er veel mogelijkheden zijn om je outfit VOOR je te laten werken. ZONDER dat je afwijkt van waar je als bedrijf voor staat.

We geven je een voorbeeld

Cum Laude Events onderscheidt zich tussen andere uitzendbureaus door haar charme, enthousiasme en betrouwbaarheid. Sinds kort zet Cum Laude Events dan ook outfits in ten doel van zichzelf en haar klanten:

 Bijzondere knopen met het eigen logo en een jurk met een speciaal uitgevoerde kraag zorgen dat het jurkje de exclusiviteit en charme uitstraalt die het bedrijf voor ogen heeft. En zetten ze zich in voor klanten? Dan wordt het jurkje gewoon voorzien van een speciale kraag of manchetten naar de huisstijl van haar klant!

Nieuwsgierig? Bekijk hier de hele case

 

Business case - Cum Laude Events

2. Laat geen enkele kans liggen

We zien vaak dat een team of bedrijf het vaak zien als een noodzakelijk kwaad: zorgen voor genoeg outfits die er acceptabel uit zien op een evenement.

En dat is jammer, want de communicatie kansen van je outfit is enorm!

Laat je outfit voor jou werken

Stop met alleen maar denken aan je beursstand of openingspraatje; breek het ijs met een goede outfit of zorg dat jouw team op ieder moment herkenbaar is als het paradepaardje van je bedrijf.

Herkenbaarheid, aanspreekbaarheid en charme zijn zaken die een beurs per direct meer impact kunnen geven op je succes. En wees eerlijk: je staat daar niet voor niets.

3. Zorg voor comfort bij de drager

Hoewel wij altijd heel blij worden van een paar mooie pumps, snappen we dat uiteindelijk je op zoek gaat naar een charmante, maar werkbare situatie.

Omdat we nu eenmaal niet allemaal hetzelfde zijn, kan het best zijn dat het strakke rokje of jurkje voor een deel van je team niet werkt. Anderzijds voelt iemand zich soms weer helemaal niet prettig in een slecht passende pantalon.

Zorg bij het samenstellen van een outfit dan ook voor een bepaalde mate van kwaliteit!

  • Zoek naar een goede pasvorm (daar hechten we bij ShirlZ bijvoorbeeld heel veel waarde aan)
  • Zoek naar goed materiaal waar je je een hele dag goed in voelt
  • Zoek naar de juiste maat en samenstelling

Het zal je vast niet verbazen dat wij natuurlijk graag met je in gesprek gaan over dit soort oplossingen.

En nu: actie

Wil je liever eerst eens wat ideeën opdoen, neem dan een kijkje bij onze lijn aan blousen en jurken of bekijk hier wat toffe cases die je voorgingen!
Call Now Button