Dé zakelijke outfit van 2016 voor dames

Dé zakelijke outfit van 2016 voor dames

Dé zakelijke outfit van 2016 voor dames

Leestijd: 4 minuten

Dé zakelijke outfit van 2016 voor dames:
Hier zijn de regels

Waar mannen zich voor hun zakelijke kleding vooral moeten richten op kleur en pasvorm, hebben wij dames veel meer mogelijkheden en keuzes. Leuk natuurlijk, maar dat maakt de kans op een ‘fashion mistake’ soms wel een beetje groter. Want hoe red je je in een stomend heet kantoor in de wintermaanden, of hoe ga je om met een strikte bedrijfscultuur?

Een paar regels voor de (toekomstige) zakenvrouw van 2016:

 

1. Zorg voor een goede basis

Deze regel geldt voor vrijwel alles. Ken je de ‘every woman should have a little black dress’-regel? Zo’n fashionbasis geldt ook in je zakelijke outfits. Een net colbert kan niet missen in je garderobe, zeker omdat het zich laat combineren met tal van andere kleding (je jeans én je pantalon).

Het zal je niet verbazen dat twee nette zakelijke blousejes niet mogen missen volgens onze lijst. Hetzelfde argument geldt: combineer je nette blouse met goede pasvorm met een (donkere) jeans voor een luchtiger moment. Stel je het samen met een colbert en/of pantalon, is je zakelijke outfit weer op en top af.

 

2. Kies een zakelijke outfit die past

Lekker logisch, denk je vast. Toch gebeurt het net als met bh’s heel vaak dat vrouwen een maat of model dragen die niet bij hun lichaam past. Een prachtige rechte pantalon kan heel goed werken om je voor het oog lengte te geven. Anderzijds is er weinig charmants aan een te strakke pantalon die trekt op de heupen of billen. Een mooie getailleerde blouse werkt voor heel veel dames goed en is ook voor meer lichaamsvormen geschikt.

Naast de ‘echte’ pasvorm (maat en vorm) van een outfit is er ook de kwestie van stijl. Ben je een wat stoerder type, dan is de keuze voor een wat tuttig mantelpakje voor jou niet de juiste keuze. Blijf bij jezelf.

Voel je je niet prettig in een rok of jurkje, kies dan voor een charmante pantalon, zakelijke damesblouse en een nette (liefst wat getailleerde) colbert.

 

blog1_img1

 

3. Kies de juiste schoenen

Waar de ene vrouw helemaal los gaat bij het schoenen shoppen, vindt de ander het lastig om schoenen te vinden die representatief zijn en toch draagbaar. Niet iedereen draagt graag hoge hakken, terwijl dat type schoenen een goede outfit vaak wel versterken.

En ben je fan van de ‘peep toe’ in de zomer? Volgens onderzoeken door Nederlandse uitzendorganisaties vindt zakelijk Nederland blote benen en zichtbare tenen voor zakelijke vrouwen eigenlijk ‘not done’.

Geen hakken dragen, kies dan altijd voor een charmante, subtiele schoen. Een grof model doet je delicate outfit geen goed.

 

4. Houd je werkomgeving in beeld

Als (toekomstige) business woman zie je vaak meer dan alleen de muren van een kantoor. Dat betekent ook dat verschillende gelegenheden soms zo hun eigen ‘context’ kennen. Is de bedrijfscultuur vrij statig en ingetogen, hoort daar ook een gepaste outfit bij.

Heb je een wat lossere cultuur, houd dan nog steeds in beeld dat je te allen tijde representatief moet zijn, OOK in een jonge, trendy organisatie.

Dat betekent dus ook dat slippers, open tenen, blote benen en teveel bloot eigenlijk NOOIT de bedoeling is.

 

blog1_img3

 

5. Accessoires, maar met mate

Accessoires als een mooie ketting, horloge of armbanden kunnen een outfit maken en breken. Enerzijds kan een sprekende accessoire je wat vlakker gekleurde outfit helemaal afmaken, maar het kan ook zijn dat je je professionele look verliest bij teveel of de verkeerde accessoires.

Kies voor balans: ingetogen kleding mag een sprankelende highlight hebben, maar nooit teveel. Wees voorzichtig met het combineren van kleuren, materialen en de hoeveelheid.

En wat denk je van werkgemak? Zo’n rinkelend paar oorbellen kan storend zijn en een grote armband kan het werken op een laptop erg lastig maken.

 

blog1_img2

 

6. De ‘finishing touch’

Over het vrouwenuiterlijk zouden we nog wel een uurtje door kunnen schrijven, maar we sluiten af met de finishing touch. Je haar, make-up en niet te vergeten nagels maken je presentatie af. Afgebladderde nagellak of kort afgebeten nagels zorgen voor een onverzorgde look. Jammer, als de rest van je outfit helemaal top is!

Natuurlijk helpen we je graag bij die ideale outfit. Of het nu gaat om een goed zittende zakelijke bodyblouse of een jurk, bij ons maak je élke zakelijke outfit toch spannend én professioneel.

Ken je ons systeem nog niet? Maak dan nu kennis met de ShirlZ collectie! We hebben voor iedereen een leuke variant…gegarandeerd!
Call Now Button