Tip: Uw bedrijf al gehuld in corporate fashion?

Tip: Uw bedrijf al gehuld in corporate fashion?

Tip: Uw bedrijf al gehuld in corporate fashion?

Leestijd: 3 minuten

Heeft u de tip van vorige week gelezen?
Weet u nog wat er stond?

”Of we het nu leuk vinden of niet, hoe we eruit zien en hoe we ons kleden heeft invloed op hoe andere mensen ons zien. Daarom is het in het bedrijfsleven zo belangrijk om de juiste uitstraling met kleding te kunnen overdragen.’’

Dat is precies waar de tip van deze week over gaat.
Voor steeds meer bedrijven denken we mee, ontzorgen we, leveren we service en zetten we mooie collecties op.

Bedrijven worden vaak herkend door een uniek logo en meestal gaat dit gepaard met een bepaalde kleur die mensen triggert.
Er zitten enkele psychologische processen achter de kleurkeuze verschuilt. Kleur heeft bijvoorbeeld invloed op hoe een persoon iets beoordeelt en kunnen invloed hebben op uw gemoedstoestand.
Blauw is de meestgebruikte kleur gebruikt in logo’s. Facebook, Twitter, Skype en LinkedIN maken allemaal gebruik van blauw in hun logo. De kleur blauw roept een gevoel van kalmte op, wit roept rust en zuiverheid op en oranje weer betaalbaar, kijk maar naar easyJet.

Zoals u ziet, heeft kleding ook te maken met psychologische processen want een outfit beoordeelt meteen hoe we over iemand denken. Vooroordelen heten dat, maar het brein is ons dan meestal een stap voor ook al willen we niet zo denken.
Dit zijn niet alleen maar vooroordelen natuurlijk maar kunnen ook een positieve boodschap geven.

Kijk naar beurzen, de stand past (meestal) bij het bedrijf en is herkenbaar van een afstand. Zo wordt de bezoeker getriggerd om u op te zoeken als bestaande klant of een potentiële samenwerking aan te gaan.
Wat zegt uw outfit in een bepaalde situatie? Over u, over uw gesprekspartner, over uw omgeving, over uw mindset, over wat u belangrijk vindt? Die boodschap kan een effect hebben op hoe ‘de ontvanger’ naar u ‘luistert’.

Een minder verzorgde look zal een minder professionele of verzorgde indruk maken (daar heb je geen expert voor nodig). Toch kan het lastig zijn om vanuit een bedrijfs- en persoonlijk perspectief een kledingkeuze te maken die past bij de boodschap van het bedrijf.

And that’s where we come in!

Bepaalde taken en functies vragen om een specifieke outfit. (Denk aan werkkleding of herkenbaarheid van een bepaalde functionaris in een drukke omgeving (klanten moeten weten bij wie ze terecht kunnen voor vragen).

Wanneer u niet gebonden bent aan specifieke (fysieke) werkkleding, is uw functie echter nog steeds een belangrijke factor.
Hoewel niet elke CEO van een million-dollar-company standaard in een duur maatwerkpak loopt, snapt diegene vaak wel dat bij zijn functie een bepaalde geloofwaardigheid en uitstraling hoort.

Van een receptioniste mag u verwachten dat ze verzorgd en representatief gekleed is; ze is letterlijk het visitekaartje van een bedrijf. Zijn-haar communicatieve boodschap is heel sterk op basis van voorkomen.

Of het nu gaat om een (potentiële) klant, relatie of gewoon iemand met wie u in contact bent in een zakelijke setting: SNAP wat diegene denkt, kan denken of ervaart als ze met u in gesprek gaan. Uw geloofwaardigheid, uw professionaliteit, uw herkenbaarheid in functie en uw uitstraling worden allemaal medebepaald door de keuzes die u maakt in uw kleding.

Zorg voor goede corporate fashion en zorg dat u daarbij (liefst met een professional) hebt nagedacht over de samenstelling van een goede lijn die past bij heel uw bedrijf en uw corporate identity:

Het complete plaatje als een krachtig geheel
Totale herkenbaarheid van uw bedrijf, in elk facet
Kledinglijnen voor elke toepassing
uw logo op stof verwerkt in een colbert, sjaaltje of overhemd-blouse

Geen zorgen, wij helpen u graag bij het proces een juiste identiteit voor uw bedrijf te vinden!

ShirlZ staat voor ontzorgen, service en kwaliteit en de koffie staat altijd klaar, tot snel!
Neem contact met ons op!
Call Now Button