Tip: Een weekendje weg in de herfst? Wat gaat er in de tas/koffer?

Tip: Een weekendje weg in de herfst? Wat gaat er in de tas/koffer?

Tip: Een weekendje weg in de herfst? Wat gaat er in de tas/koffer?

Leestijd: 2 minuten

Naast vakantie zijn weekendjes weg heer-lijk om naar uit te kijken! Zo’n mini-vakantie is een welkome break tussen alle dagelijkse bezigheden.

Wat er meegaat in de koffer is natuurlijk afhankelijk van de gekozen bestemming maar stel u gaat lekker een weekendje weg in eigen land, de Veluwe, Vlieland, shoppen in Amsterdam of vlaai eten in Limburg, het blijft altijd lastig..hoeveel setjes gaan er mee- want wat is echt nodig?

De een kan hier makkelijk mee omgaan, het is maar kort dus zoveel hoeft er niet mee. De ander heeft hier wat meer moeite mee want er kan nog van alles gebeuren op zo’n weekendje weg. Kijk, een weekendje in de Ardennen is anders pakken dan een weekendje shoppen en uitgaan in Amsterdam.

Probeer te denken aan de volgende situaties (afhankelijk van de planning dus):

-het gemaks-pak: comfortabele kleding zoals een jeans, fijne trui, warme jas, grote sjaal en comfortabele sneakers

-het uitgaans-pak: een jurkje/rokje of mooie pantalon met een mooie hak eronder. Het is ook afhankelijk waar het diner plaats gaat vinden en wat daar de eventuele gewenste dresscode voor is.

-nachtkleding: alles wat lekker slaapt. (natuurlijk niet in alle gevallen vereist..ook weer afhankelijk van het soort weekend)

-regen-pak:  afhankelijk van de weersvoorspellingen maar ben altijd voorbereid met een parapluutje in de tas. Er zijn tegenwoordig leuke en trendy regenjassen in elke gewenste kleur dus dat bekende gele regenpak kan de deur uit. Gaat u echt stevig wandelen in de bossen denk dan aan regenlaarzen, ook deze zijn tegenwoordig in hippe trendy kleuren en prints te vinden.

-het sportieve-pak: alleen voor de fanatieke sporters onder ons die ook tijdens een weekend weg de sportschoenen willen onderbinden.

-toiletspullen: dit weet u zelf het beste. Tandenborstel, haarborstel, make-up, aftershave, parfum,  vijl voor die net afgebroken nagel etc.

Ook handig; check welke accessoires er aanwezig zijn in het huis/hotel/appartement waar u verblijft, dit scheelt vaak al een föhn inpakken.

Ondanks alle tips blijft het soms een uitdaging. Probeer zoveel mogelijk kleding te matchen met elkaar. Die trui of vest op uw jeans kan ook prima boven een sport/joggingbroek voor de stevige wandeling. Dat bloesje op de wat nettere pantalon kan ook boven de jeans voor een wat meer casual look en ga zo maar door.

Succes ermee en wij wensen u alvast een fijn weekend!

 
Call Now Button