Tip: Duurzaam èn spaarzaam

Tip: Duurzaam èn spaarzaam

Tip: Duurzaam èn spaarzaam

Leestijd: 2 minuten
Volgende week is het zover, de finale van de Corporate Fashion Awards! We hebben er ontzettend veel zin in en alle voorbereidingen zijn in volle gang.
Voor het event staat een belangrijk onderwerp hoog in het vaandel en dit mag terug gezien worden in de algemene dresscode en dat is: Duurzaamheid.

Wat een mooi onderwerp om mee aan de gang te gaan en eens te gaan kijken wat we allemaal kunnen hergebruiken om onze outfits spot-on te maken! We houden de spanning er nog even in tot volgende week.

Heeft u er wel eens over nagedacht om uw kledingkast eens grondig door te spitten op zoek naar verborgen juweeltjes in plaats van altijd maar nieuwe kleding te kopen? Dat is ook duurzaam en tegelijkertijd spaarzaam want u geeft geen geld uit.

Op het internet zijn genoeg tips te vinden hoe u uw kledingkast kunt opruimen en hoe te beslissen over de kledingstukken waar u over twijfelt. Denk aan kledingruil met vriendinnen, de kledingbakken die op verschillende locaties in Nederland staan, weggeven, het trucje met de kledinghangers maar soms helpt het door gewoon niet te lang na te denken; vind je het nog leuk ja of nee? Past het nog ja of nee?

We hebben er vaak een handje van bepaalde items te houden omdat we denken “ooit pas ik er wel weer in”, of “ooit wordt dit vast wel weer in”. De enige manier dat een kledingstuk daarvoor kan zorgen is dat het een motivatie geeft om ergens mee aan de slag te gaan. Onthoud dat alleen realistische doelen een positieve uitwerking hebben. Past u een kledingstuk al jaren niet meer, weg ermee (op welke manier ook)!

Na dat gezegd te hebben horen er in de basis van uw kast enkele essentiële stukken. Denk aan een goed zittende jeans, witte blouse, LBD, een mooie blazer, zwarte pantalon, goed paar pumps en boots.
Een goed pak is tegenwoordig ook een musthave. Dit kan op veel manieren gedragen en gematcht worden, alleen de blazer op een jeans of de pantalon met een colletje erop of koop er een met een gave print! Een betere geldbesteding bestaat er niet dit seizoen!

Probeer eens wat nieuwe combinaties uit met wat al in de kast hangt. Dat shirt wat u al een tijdje niet meer draagt kan ineens verrassend leuk onder een gebreid vest of blazer staan. Ga eerst nieuwe combinaties proberen te maken zodat de verveling niet toeslaat!

Ikea heeft een paar leuke en handige tips om uw kast er uit te laten zien om in the shoppen!Call Now Button