Tip: Dresscodes, niet te breken

Tip: Dresscodes, niet te breken

Tip: Dresscodes, niet te breken

Leestijd: 2 minuten

Vandaag is dé dag! De dag van de Corporate Fashion Awards. Alle voorbereidingen zijn getroffen en we zijn er klaar voor!
De dresscode is casual/chic met een touch of recycling en het was leuk te experimenten met oude knopen, plastic en stof!

Dresscodes.. fijn om te weten wat u aan moet maar ze kunnen ook lastig zijn. U wilt niet iedere keer wat nieuws moeten kopen of het is een stijl die niet bij u past.
Bij verschillende gelegenheden kan er een dresscode voorgeschreven worden om zo te zorgen dat 1. gasten duidelijk weten wat ze aan moeten en niet bang hoeven te zijn buiten de boot te vallen en 2. organisatoren soms liever niet hebben dat hun gasten bijvoorbeeld in een jeans komen.

Er zijn vele soorten dresscodes, de welbekende zijn tenue deville, black tie, casual chic, summer chic en ga zo maar door, maar er zijn natuurlijk ook dresscodes voor sollicitatiegesprekken, beurzen en andere situaties in uw dagelijks leven.

Met de winter in aantocht worden (feestelijke) dresscodes vaak wat lastiger omdat deze toch vaak gelinkt worden met blote armen, blote benen en dunne stoffen. Geen zorgen! Denk maar aan het pak, een chique jumpsuit, fluweel, metallics en een mooie warme jas als je toch besluit dat kortere jurkje aan te doen.

Bij een winter dresscode mogen juist zwaardere stoffen en meer materialen gebruikt worden omdat het vaak rondom de feestdagen is dus een glinstertje hier en daar wordt meer gewaardeerd, en stel u wilt de kosten wat verlichten, trek de outfit met de feestdagen nog eens aan!
Als het gaat om kleuren kunt u aan pastel tinten denken en voor de zwaardere stoffen de kleuren donkergroen, blauw, bordeauxrood en paarstinten.

Op een leuke klokrok kan alsnog een mooie dunne trui met lange mouwen, ook hier kunt u gerust weer combineren en eventueel scheelt het weer een extra top aanschaffen. Casual kan gerust gecombineerd worden zodat er een chique outfit ontstaat. Met de basics in uw kast komt u meestal al een heel eind!

Op de volgende website staan verschillende dresscodes voor verschillende evenementen beschreven, leuk om eens te lezen! >
Call Now Button