Je logo voor je laten werken… hoe doe je dat?

Je logo voor je laten werken… hoe doe je dat?

Je logo voor je laten werken… hoe doe je dat?

Leestijd: 3 minuten

Als het gaat om je bedrijfsuitstraling en huisstijl, komt daar vaak meer bij kijken dan je vooraf zou denken. Want als je eenmaal een logo hebt ontwikkeld of laten ontwikkelen, is het begin pas gemaakt. Of je nu voor een complete huisstijl gaat of voor nu genoegen neemt met je logo op de deur: hoe zorg je er nou voor dat je logo zijn werk gaat doen?

Je logo is de start van je identiteit

Wij zitten niet in de business van logo’s ontwerpen of huisstijl samenstellen. Maar als je wel wat meer over die business weet, dan weet je dat hier urenlang over nagedacht en naar gezocht kan worden in sommige gevallen.

Dat is ook niet zo vreemd. Je logo is misschien wel het meest gebruikte stukje ontwerp dat overal waar het verschijnt een uiting van jouw bedrijf is. Een stukje identiteit, wat verbonden is aan jouw bedrijf, waar je voor staat en wat je wilt bereiken.
IMG_4366

Je logo moet een eerste herkenningspunt zijn

De kracht van een goed logo zit vaak niet in de briljante filosofie erachter. De meest bekende logo’s hebben een ‘verhaal’ wat niemand kent. Maar toch weet iedereen dat het om dat ene automerk gaat of dat ene kledingmerk.

Je logo moet ervoor zorgen dat het door je publiek zo snel mogelijk wordt gekoppeld aan jou; een directe herkenning.
Dat gaat natuurlijk niet vanzelf en kent een aanloopfase. Key daarin is natuurlijk; zorgen dat je gezien wordt!

De kracht van herhaling; zorg dat je logo gezien wordt

Herhaling, herhaling, herhaling. In het onderwijs weten ze het en als verkoper van relatiegeschenken weten ze het; HERHAAL!
Zorgen dat je beklijft, doordat mensen keer op keer worden geconfronteerd met je naam EN je logo/beeldmerk.

Het tonen van je logo is, hoe klein misschien ook, een soort contactmoment. Dat kan zijn zodra er een brief van jouw bedrijf op de deurmat bij je klant of relatie valt. Of wanneer jouw nieuwsbrief in hun mailbox verschijnt. Of wanneer ze jouw bedrijf op een beurs tegenkomen.

Waarom praat ShirlZ eigenlijk over logo’s?

Goede vraag!
Bij ShirlZ helpen wij onze zakelijke (en onze particuliere) klanten zich optimaal te presenteren op het moment dat dat moet. Je wilt gezien worden, en zodra je gezien wordt, moet je ook nog eens een goede indruk maken:

  • Je wilt gezien worden
  • Je wilt representatief zijn
  • Je wilt ‘blijven hangen’
  • Je wilt herkenbaar zijn
  • Je wilt de juiste indruk achterlaten

voorbeeld logo's set
Niet zo gek dus dat naast onze hoofduitgangspunten van ‘er goed uit zien’ in je zakelijke rol, de herkenbaarheid die we zoeken vaak gevoed wordt door je huisstijl elementen.
Dat klinkt nu misschien nog een beetje abstract, maar dat kunnen we op allerlei manieren doen!
(En wat zegt nou meer dan een goed voorbeeld:)

  • Je logo wordt verwerkt in de stof van je outfit.
  • Je kraag en/of manchetten worden voorzien van je logo of huisstijlelementen.
  • Je verwerkt wat subtieler het logo in speciaal voor jou gemaakte knopen, zoals voor Cum Laude Events, die voor een gehele maatwerkoutfit gingen.
  • Je verwerkt je logo of huisstijl in accessoires en aankleding, zoals een stropdas, strik of sjaal.

Nieuwsgierig? Download onze gratis brochure met stappenplan!

In onze gratis brochure vind je naast tal van voorbeelden ook een stappenplan voor de juiste outfit en uitgebreide informatie over kleuren en maten!

DOWNLOAD HIER DE GRATIS BROCHURE
Call Now Button