Dames in je team? Gebruik hun meerwaarde!

Dames in je team? Gebruik hun meerwaarde!

Dames in je team? Gebruik hun meerwaarde!

Leestijd: 2 minuten

Echt, wij vinden het heerlijk om dames te kleden, maar zien ook graag een team mannen in ons atelier!

Toch is het geen geheim dat op sommige momenten de voorkeur ligt op een dame voor een bepaalde rol. In veel ontvangstrollen (gastheer/vrouw) valt de eerste keuze dan ook nog steeds vaak op de dames. Datzelfde geldt voor bedienend personeel tijdens evenementen.

Dit heeft niets te maken met hoe een man zou kunnen volstaan in die rol. Toch zien we heel regelmatig in onze praktijk dat met een reden snel geneigd wordt naar inzet van vrouwen op een taak:

 • Er zijn veel man-georiënteerde events (en dan hebben we het NIET over de schaars geklede dames op de AutoRAI)
 • Er zijn bijeenkomsten waar al van oudsher de rollen van gastvrouw of bedienend personeel worden ingevuld door een groep dames.
 • Soms is het voor bepaalde rollen veel eenvoudiger een dame te werven dan een jongeman aan te trekken, zeker wanneer het om studentenwerk of tijdelijke (eventmatige) functies gaat in die hoek.

En hoewel wij helemaal voor emancipatie en gelijke verdeling zijn, kan het inderdaad heel slim zijn om een (team van) dame(s) in te zetten. Sterker nog; gebruik de charme van de gastvrouw!

 

177334_387138871365631_685965544_o

 

Zo zet je de kracht van je damesteam in:

 • Geef ruimte voor een warme en charmante ontvangst; leg de nadruk op de meerwaarde van zo’n rol in plaats van een “het hoort erbij”-gevoel.
 • Kies meiden of vrouwen met een open en toegankelijke uitstraling die in staat zijn hun rol inhoudelijk goed te vervullen.
 • Zorg voor representativiteit. Natuurlijk zijn wij daarin erg kritisch, that’s part of our job, maar daarin is soms veel winst te behalen!

 

Als je zoekt naar representativiteit, denk dan aan:

 • De algehele look van een medewerkster. (Verzorgd en netjes)
 • De kwaliteit van het materiaal van de outfit
 • De pasvorm; niets is zo oncharmant als een slecht passende of slecht zittende outfit
 • Herkenbaarheid; Zorg dat iemand herkenbaar is als medewerker, maar ook in welke rol zij zich inzet. Een gastvrouw is anders dan iemand die de hapjes serveert.
 • Een outfit die past bij het type evenement; hoe chique of charmant wil je het maken? Is een pantalon slim, of kies je een mooie zakelijke jurk of stijlvolle rok?

 

463742_394238557322329_627440943_o

 

Representatief personeel? Het is niet vanzelfsprekend!

Als het aan komt op het representatief personeel, denk je vaak dat je het wel weet. Hetzelfde eisenpakket (zwarte broek, witte blouse) is dan ook geen verrassing. Maar wanneer jouw evenement of beursbezoek vraagt om een kleine upgrade, is je zakelijke kleding daarin een enorme kans.

Wij houden ons dagelijks bezig met het samenstellen van een ideale zakelijke outfit MET een boodschap of verrassingseffect. Stijlvol, charmant of met een beetje humor.

Daag ons uit: Geef ons een situatie om over mee te denken!
Call Now Button