Blog: where to travel & wear to travel

Blog: where to travel & wear to travel

Blog: where to travel & wear to travel

Leestijd: 2 minuten

Inpakken en wegwezen!

We gaan langzaamaan weer richting de zomer en dat betekent..VAKANTIE!
Jaja, waar ga je heen en wat gaat er mee? Het lijkt zo simpel, zeker als je naar een warm land gaat, shorts, rokje, jurkje, voor de zekerheid een lange broek, trui en bikini en je bent ready to go.

Wat kun je lekker dragen tijdens reizen en nog belangrijker wàt gaat er nu echt mee in de koffer?

Ontspanning versus stress

Vakantie is heerlijk ontspannend en iets waar we als mensen ontzettend naar uit kijken, maar de voorbereidingen daarentegen kunnen nog wel eens tegenvallen. Voor sommige afhankelijk voor wie er allemaal ingepakt moet worden; de kinderen, de hond of kat die uit logeren gaat of voor je partner, omdat er anders het een en ander vergeten wordt.

De meeste mensen maken gebruik van lijstjes en wordt er braaf afgevinkt wat er in de koffer is gestopt. Anderen pakken liever last minute in. Het gevaar daarvan is dat je vaak teveel inpakt omdat je niet kunt kiezen. Het is niet erg, maar waarschijnlijk trek je de helft van de outfits in je koffer niet aan en moet je toch nog alles wassen want ja, na 1 of 2 weken in je koffer voelt dat toch niet meer echt schoon. Herkenbaar? We zetten een aantal tips op een rijtje om het wat gemakkelijker te maken en het ontspannen al een klein beetje kan beginnen.

Alles is te koop

Het voordeel is dat alles te koop is dus mocht je iets vergeten dan is er nog geen man over boord. Essentiële spullen zijn dan natuurlijk wel handig zoals je paspoort, portemonnee (althans pinpas/creditcard) en je eventuele ticket. Ohja en op tijd aanwezig zijn voordat je vliegtuig de lucht inschiet zonder dat jij erin zit.

De musthaves

Ga eerder voor wat extra accessoires die je makkelijk kunt combineren bij je de outfits die je bij je hebt. Een beetje een statement piece ketting kan een outfit al upgraden, bijvoorbeeld bij een leuk simpel zwart jurkje voor een etentje. Laat de statement ketting weg en combineer met wat kleinere oorbelletjes en armbanden dan is het jurkje weer geschikt voor een slenter middag in een leuke stad.
Een sjaaltje is ook altijd handig. Knoop hem nonchalant in je haar of staart en mocht het s’avonds wat frisser worden dan kun je hem lekker omslaan. Voordeel: het neemt totaal geen ruimte in!

Afhankelijk van je bestemming is badkleding natuurlijk ook altijd een vakantie musthave. Wat leuk en fijn is aan de mode van nu dat je deze lekker kunt mixen en matchen, dus al neem je ‘’maar’’ 2 paar mee, in principe heb je dan 4 verschillende bikini’s.

Hou wat ruimte over

Niet te moeilijk denken en inpakken wat je echt nodig gaat hebben en daarbij 2 of 3 items waarvan je denkt ze nodig te hebben. Zo puilt je koffer(tje) niet uit en sleep je niet onnodig teveel spul mee. Het voordeel van een niet te volle ingepakte koffer is dat je nog een beetje kunt gaan shoppen in het land van bestemming. Toch meestal leuk die items die ze in Nederland niet verkopen (probeer eens niet de bekende winkelketens in te lopen voor de verandering 😉 die hebben we in Nederland ook)

Wij kijken alvast uit naar een welverdiende ontspannen en licht ingepakte vakantie!
Call Now Button