Blog: Office proof de zomer door!

Blog: Office proof de zomer door!

Blog: Office proof de zomer door!

Leestijd: 3 minuten

Zomer!

Wat een weertje hebben we gehad de afgelopen weken, heerlijk! Tuurlijk is er altijd weer iets te klagen want te warm, te koud of een beetje regen zal de tuin goed doen. Nou mensen, het is zomer in Nederland en laten we er met zijn allen zo lang mogelijk van genieten!

De alledaagse bezigheden gaan natuurlijk gewoon door, 30 graden of niet, maar hoe kleed je je daar nou het beste voor? Niet alle bedrijven hebben een free policy als het om kleding gaat. Een lang pak of kostuum is niet echt prettig in deze temperaturen.

Zakelijk de zomer door

Er zijn genoeg opties om er toch zakelijk uit te zien en je de hele dag een beetje fris te blijven voelen. Denk aan diverse materialen en kleuren, open sandaaltjes en mocht je het echt snel warm hebben; draag dan lekker je haar omhoog voor de dames. Een knot of staart kan ook prima op een zakelijk afspraak als het maar netjes zit.

Op onderstaande link vonden we een leuk weetje over de kleur van je kleding die je juist moet mijden als het zo warm is en je gaat in de zon zitten. Denk je al aan zwart? Juist, klinkt logisch, maar dat is het dus helemaal niet.

”De kleur van je kleding is heel erg belangrijk wanneer het warm is. We denken altijd dat we lichte kleuren moeten dragen wanneer het buiten warm is, maar dit is niet altijd het geval. Het klopt dat lichte kleding de stralen van de zon weerkaatst en dat donkere kleding ze absorbeert. Alleen vergeten we vaak dat de warmte niet alleen van de zon komt, maar ook van binnenuit!
Als je in lichte kleren de hele tijd in de zon zit, wordt je lichaamswarmte weer teruggekaatst naar je lichaam en wordt het moeilijker om af te koelen. Als je dus de hele dag binnen zit en alleen maar in de zon komt om even een luchtje te scheppen, is lichte kleding helemaal prima. Maar als je de hele dag buiten doorbrengt kan je beter voor een zwarte outfit gaan.’’

Stofkeuze

Denk goed na over wat voor stoffen je koopt en/of aantrekt. Bepaalde materialen zijn transpiratie-gevoelig en zullen dus sneller gaan ruiken of zweetplekken laten zien. Vaak worden de wat goedkopere kledingstukken met verschillende materialen verwerkt waardoor de kwaliteit van de goedkopere stoffen niet meewerkt op hele warme dagen. Vooral synthetische stoffen raden we aan te vermijden wil je de hele dag fris blijven. Kies juist voor katoen, linnen en eventueel zijde, deze stoffen ademen meer van zichzelf dus zorgen voor een koeler gevoel.

Rok ’n Roll

Op elk kantoor is het vanzelfsprekend dat je niet te bloot gekleed aan je bureau verschijnt. Het staat minder professioneel en kan afleidend zijn voor collega’s. Mocht je een (gepast) korter rokje aan willen doen draag hier dan een blouse of een dun shirt met langere mouwen op, dit staat net iets netter dan een mouwloze top.

De midi rok en lange rok zijn ook weer helemaal in en tegenwoordig bijna een onmisbaar artikel wat je in je kast moet hebben liggen. Eenvoudig, met ruffles, overslag, print, deze rok heeft genoeg diversiteit. Je kunt ze combineren met sneakers / nettere gympen, leuke sandalettes of sleehakken bijvoorbeeld. Zorg hierbij wel voor goedverzorgde voeten en nagels.

Naast de midi en maxirok zie je tegenwoordig meer wijdvallende stoffen en modellen in het straatbeeld. Een lekker loszittende palazzobroek zit veel lekkerder dan een skinny en ademt lekker door. Sommige mensen zetten ook nog eens uit als het zo warm is dus niets fijner dan dat je niet in een skinny geperst zit.

Nog 1 tip

De laatste tip(s): stay hydrated, smeer je goed in en vooral heel erg genieten van de warme zonnestralen op je toet!
Call Now Button