Blog: (Jogging)Pak aan!

Blog: (Jogging)Pak aan!

Blog: (Jogging)Pak aan!

Leestijd: 3 minuten

Hoe maken we het beste van onze thuiswerkdagen? De afgelopen weken vliegen de tips en creatieve tijdsverdrijven je om de oren.
Het is een gekke tijd en iedereen probeert elkaar te stimuleren in het juiste gedrag en zo ook in de werkzaamheden.

Enkele tips spreken voor zich, maar het is niet voor iedereen even makkelijk om zich daar ook aan vast te houden als er nergens is waar je naar toe hoeft.

Het feit dat routine erg belangrijk is moge duidelijk zijn. Iedere week bestaat je leven uit routine opstaan, aankleden, ontbijten, naar je werk gaan, koffie, Lunchen, naar huis, avondeten en naar bed. Dat aankleden, wat we zien als actie-moment op een dag is iets wat er snel insluipt als thuiswerker. Rustig beginnen met een kop koffie en het nieuws kijken of de krant lezen is toch veel lekkerder in je pyjama of joggingbroek!? De weg van je bed naar je laptop is toch ook enorm kort als je thuis werkt.

Iets wat we hier zo vaak bespreken is hoe we ons voelen in en door kleding. Nu we geforceerd zijn zoveel mogelijk thuis te zijn blijft deze stelling juist van kracht! Als je je ’s ochtends aankleedt, heb je weer een taak volbracht en zul je je ook meer ‘opgestart’ voelen.
Dof je nu niet alleen op om naar de supermarkt of apotheek te gaan, maar ook om gewoon thuis te werken. Uiteraard staat comfort voorop, zeker als je kid(s) thuis hebt zitten. Wat doe jij aan?

Naast een comfortabele, maar toch enigszins nette werkoutfit is het belangrijk haalbare doelen te stellen voor jezelf voor die dag. Zeker voor alle mensen met kinderen thuis zullen toch wat creatiever moeten zijn in deze doelstellingen.
In deze oncomfortabele tijd moeten we ook blij zijn met wat we allemaal wel hebben. Zo ook lang leve het online netwerk wat (Bijna) iedereen voor handen heeft. Ook bij ShirlZ werken we gedeeltelijk thuis en dus is het belangrijk ’s ochtends even een videobelletje te doen gezamenlijk. Kopje koffie erbij en samen opstarten net alsof je op kantoor zit. Geeft direct een goede motivatie voor de dag en zet je weer goed op scherp. Op het werk heb je ook je koffiepauzes of even dat praatje met die ene collega. In the end heb je thuis minder afleiding dan op je werk dus ben je ook in kortere tijd productiever. In theorie dan 😉 afhankelijk van de thuissituatie.

Probeer iets te plannen waardoor je even naar buiten moet, kleine pauzes zijn belangrijk om productief te blijven. Niet teveel naar de supermarkt natuurlijk maar een blokje om en even een frisse neus halen maakt je brein weer helder.

Heb je nog (teveel) klusjes in huis? Pak deze in het weekend en vrije tijd aan! Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd. Het werkt niet als je steeds naar alle klusjes zit te staren wat nog niet af is. Probeer werk en privé hierin goed te scheiden voor jezelf, anders word je helemaal gek!

We hebben ergens de tip gelezen om sowieso niet in de slaapkamer te werken want dan brengt stress in de slaapkamer. Dit kan betekenen dat je ’s nachts de slaap niet goed kan pakken doordat je werkstress in de kamer ‘rondhangt’.

Al met al proberen we er volgens mij met z’n allen het beste van te maken. Zorg dat je genoeg beweegt, gezond eet en een goede werkplek thuis hebt of creëert.
TIP: Als je dan toch klusjes in huis aan het doen bent in je vrije tijd, ruim die kast weer eens op! Geeft ook ruimte om lekker wat online te shoppen en misschien lukt het je ook nog wat te verkopen. Alle beetjes helpen.

Stay Safe!
Call Now Button