Blog: Het ‘nieuwe’ normaal

Blog: Het ‘nieuwe’ normaal

Blog: Het ‘nieuwe’ normaal

Leestijd: 2 minuten

Bijna normaal

Stap voor stap mogen we weer wat meer! Enorm fijn voor de mens en daarbij alle bedrijven die het nu zwaar hebben!

Iets wat zo lang aanhoudt wordt bijna weer normaal, terwijl we juist moeten bedenken dat het abnormaal is en blijft.
Toch passen we ons als mens weer gemakkelijk aan en wordt het langzamerhand een leefgewoonte, we blijven ook maar gewoontedieren eigenlijk.

veiligheid van de werknemers

Hoe werd/wordt de veiligheid van de werknemer gewaarborgd qua kleding als we het niet hebben over de zorg beroepen.
In onder andere supermarkten en bouwmarkten loopt het personeel met hesjes waarop duidelijk staat aangegeven dat je afstand moet houden. Uiteraard is dit goed zodat je duidelijk laat zien voor je personeel te zorgen en ze niet onnodig in bepaalde situaties wilt brengen.
Nu de terrassen en horeca zaken weer open zijn gegaan vraag je je af of het personeel ook met dit soort hesjes zou moeten lopen voor hun eigen veiligheid. Onze mening: eigenlijk wel. Ze lopen de hele dag tussen de mensen door net als een supermarkt en bouwmarkt, maar dit staat natuurlijk heel ongezellig als je lekker met een biertje of wijntje in je hand zit en er een soort verkeersregelaar voorbij komt lopen.

Wij denken mee

In deze tijden zet het ons als leverancier in bedrijfskleding aan het denken en proberen we onze klanten daarin te adviseren of te laten weten welke mogelijkheden er zijn, door gesprekken met de klant worden er weer gedachtes uitgewisseld die interessante ideeën opleveren.
We zouden kunnen denken aan leuke teksten op de bedrijfskleding zelf zoals gilets, blousjes of polo’s om toch mensen scherp en alert te houden en dan niet: HOUD AFSTAND, maar een meer welkom hetende leus.
Voor meer informatie kun je ons bereiken via info@shirlzcorporate.com of via onze website www.shirlzcorporate.com

Zoals met de mondkapjes willen we toch zo kijken of we het uiterlijke vertoon met alle nieuwe regels wat aangenamer kunnen maken, omdat het allemaal al confronterend genoeg is!
Wij vragen ons het volgende af: extra bedrukking of kreten die zeggen afstand te houden, zaait het juist angst of is het gewoon onderdeel van de nieuwe horeca en de kleding die het personeel draagt?

interactie met de gasten

Voor zover beelden op social media loopt personeel gewoon in eigen kleding of personeelskleding vanuit het bedrijf dus lijkt het er niet op dat zoiets dergelijks per se nodig is. Het kan het wel leuker aankleden en zorgen voor een extra interactie tussen gast en bediening!
Iets als “Leuk dat je er bent!” of “Proost” werken uitnodigend en positief!

Ben je zelf ook weer klaar om naar de horeca te gaan of kijk je het nog even aan? Afgelopen tijd is er voldoende tijd geweest om kasten uit te mesten, hoedenplanken leeg te maken en de voorraad schoenen eens goed door te lopen. Alle nieuwe aanwinsten kunnen buiten de deur geshowd worden en niet alleen meer in de achtertuin!
Het merendeel betrapt zich op een bepaalde versloffing van het “normale aankleden”, maar dit ga je op een bepaald punt missen. Iets te overdressed boodschappen doen om je weer even wat meer jezelf te voelen is helemaal niet gek met constant thuiszitten en werken.

Mocht je je uitje al gepland hebben binnenkort: veel plezier en #staysafe!
Call Now Button