Blog: December, feestmaand of fiks-drukke-maand?

Blog: December, feestmaand of fiks-drukke-maand?

Blog: December, feestmaand of fiks-drukke-maand?

Leestijd: 2 minuten

December drukte

DECEMBER! De zogezegd gezelligste maand van het jaar is weer aangebroken! Nu is het nog wat wennen aan het vroeger donker worden, laat licht worden en van vrieskou naar regen gaan en wordt er gemerkt dat mensen in uw omgeving nog hun draai proberen te vinden in deze periode van het jaar.

Te weinig dagen in de maand

Buiten dat december de feestmaand genoemd wordt maken veel bedrijven zich op om het jaar af te sluiten. De drukste maand van het jaar voor velen en een aantal kijken uit naar een welverdiende vakantie tussen de feestdagen door. Laten we het dan nog maar niet hebben over de vele pre kerstborrels en etentjes! Een hele hoop gezelligheid die eigenlijk gepropt wordt in een maand die te weinig dagen lijkt te hebben voor dit vele feestgedruis. Toch doen we er allemaal braaf aan mee en brengt het ons in een vrolijke/merry stemming.

Tijd voor cadeaus!

Naast het jaar afsluiten en alle vele feestelijkheden moet er ook nog gedacht worden aan hoe u uw klanten op een leuke manier kunt bedanken voor de samenwerking van het afgelopen jaar. Hiermee geeft u toch een leuke blijk van waardering aan uw klanten en start het nieuwe jaar weer met een positieve en hopelijk wederom succesvolle samenwerking.

Hoe brengt u uw kerstgeschenken naar klanten? Gaat u als eigenaar zelf langs of laat u een aantal collega’s een rondje maken? U kunt het ook nog laten bezorgen maar dat is toch wel wat onpersoonlijker. Als u zelf langsgaat, of een van uw werknemers/collega’s wordt er persoonlijk tijd gemaakt voor een kort babbeltje en een kop koffie. De conversatie wordt waarschijnlijk ook wat persoonlijker doordat u geen afspraak of meeting had en dit leidt ook weer tot een betere klantenbinding.

De eerste indruk/h4>

de uitspraak ”you never get a second chance to make a first impression’’ is eigenlijk niet alleen belangrijk bij eerste ontmoetingen maar bij elke ontmoeting met een klant/persoon.

Wanneer mensen u voor het eerst zien zullen hun eerste gedachtes direct een ‘impressie’ vormen door de gelaten en vormen van het gezicht en lichaam, daarna is er binnen een paar seconden alweer een nieuwe indruk door uw gender en/of ras, dan komt het schatten van de leeftijd en tot slot de algehele uitstraling en aantrekkelijkheid. Dit hele proces duurt maar zo’n 7 seconden en blijft meestal de laatste gedachte het meeste hangen. Draagt u bijvoorbeeld een jeans met een overhemd-blouse dat niet meer helemaal in de broek gestopt zit dan komt dat slordig en een tikje onverzorgd over maar komt u in een jeans met een overhemd-blouse in de broek en is het overhemd of de blouse voorzien van een uniek logo patroon in bijvoorbeeld de kraag, dan staat u daar echt voor het bedrijf. Het is het herkenningspunt en zal er zeker voor zorgen dat de persoon tegenover u dit zal opmerken. Een verzorgde en branding uitstraling in één!

Contact ons!

Voor het nieuwe jaar en alle aankomende beurzen/events/meetings én het rondbrengen van de kerstgeschenken, een gepersonaliseerde branding voor uw bedrijf? Uw logo in een blazer/colbert, het boord van een overhemd/blouse, een sjaaltje/stropdas? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Misschien een leuk geschenk voor uw bedrijf volgend jaar?

Kijk for de opties op: www.shirlzcorporate.com
Call Now Button