Blog: Duurzaamheid

Blog: Duurzaamheid

Blog: Duurzaamheid

Leestijd: 2 minuten

Duurzaamheid in bedrijfskleding

Deze week is het de week van de duurzaamheid dus hoe toepasselijk is het om het in de blog van deze maand over jawel, duurzaamheid te hebben!
Duurzaamheid is iets wat steeds vaker terugkomt in het dagelijks leven. Bewust worden van ons gedrag en hoe we gemakkelijk dingen kopen zonder naar de impact op de natuur en samenleving te kijken wordt steeds meer in de picture gezet zodat we ook anders gaan leven. Duurzaamheid in bedrijfskleding behoort ook zeker tot de mogelijkheden, met de juiste tools en aanpassingen is de kleding langer inzetbaar!

Betekenis

De letterlijke betekenis luidt: “Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Het voorzien in onze eigen behoeften moet dus in evenwicht zijn met dat wat de aarde aankan.” (Voor meer uitleg ga naar de volgende Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Duurzaam)

Hergebruik van kleding voor werknemers

Er zijn meerdere manieren om naar duurzaamheid te kijken. Wij bij ShirlZ proberen dat te doen door te kijken naar hoe we de kleding die we inzetten voor grotere partijen kunnen hergebruiken. Ook laten we bedrijven een grotere partij inkopen zodat zij deze voor verschillende werknemers in kunnen zetten voor wie er op dat moment dienst heeft. Zoals bijvoorbeeld Elite-entertainment >>> https://www.shirlzcorporate.com/voorbeelden/elite-entertainment/

Onze ervaring

Het viel ons op dat de kleding die bij ons terugkwam om te hergebruiken ook wel eens verwassen, beschadigd of gepild was door verkeerd wassen/ niet op kleur gesorteerd etc. Hierdoor werd het lastig deze kledingstukken in te zetten voor nieuwe werknemers. Resultaat: teveel kleding die weggegooid moet worden. We bewaren deze en halen bijvoorbeeld de knopen van de overhemden/blouses en polo’s zodat we deze opnieuw in kunnen zetten. Met de rest van de overgebleven kleding die we niet kunnen reconditioneren (Kleding die opnieuw ingezet kan worden) kun je bijvoorbeeld canvas tasjes van laten maken.

Kleding die hufterproof is

Op zoek gaan naar een goede stof die ”hufterproof” is al een goed begin.
Naast de juiste stof te vinden die veel aankan is het voor ons belangrijk dat het efficiënter en kostenbesparender kan. Hierdoor hebben we een intelligent verstelsysteem bedacht. Het is op deze manier makkelijker om per persoon bijvoorbeeld een blouse of broek aan te passen aan de werknemers. Doordat ze het zelf kunnen verstellen kan het makkelijk doorgezet worden naar een volgende werknemer. Uiteraard is het ook belangrijk dat werknemers goed voor hun eigen spulletjes zorgen!

Tijdsbesparend en kostenbesparend

Op deze manier hopen we het verbruik van onze stempel op duurzaamheid in de kledingbranche al iets te verzachten, met het grote pluspunt dat het voor beide partijen veel efficiënter zal werken. Tijdsbesparend en kostenbesparend.

Contact

Wil je contact opnemen of meer informatie over onze duurzamere collectie? Mail ons op info@shirlzcorporate.com of bel naar 078-7620659
Call Now Button