Blog: de welbekende September Issue

Blog: de welbekende September Issue

Blog: de welbekende September Issue

Leestijd: 2 minuten

De herfst komt eraan!>

Willen we het al over de herfst hebben? Toch doet het deze maand zijn intrede en kunnen we langzaamaan onze kast weer eens bekijken. Dat er nog een mooie nazomer aankomt zou maar zo kunnen dus ruim nog niet alle zomerjurkjes en rokjes op.

Wat worden eigenlijk de trends deze herfst-winter? Kunnen we onze items uit de kast prima hergebruiken en nog steeds stylish voor de dag komen?

De blijvertjes zijn de dierenprint, broekpakken, de ‘’lingerie’’look en bloemenprints.

De trends

Dierenprints. Love them or hate them. Animal prints blijven hot, vooral voor jurken, winterjassen en modeaccessoires als tassen en schoenen. De winner voor herfst winter 2019-2020 is de luipaard print

Puffer coats/de doorgestikte jas. Matelassé is hot, en net weer iets geraffineerder dan de puffer coat, omdat het volume wat meer ingetogen is door de stiksels (en deze techniek bovendien aan Chanel-tassen doet denken).

Kleur! De winters waarin we alleen zwart, grijs, donkerbruin en donkerblauw droegen, horen tot een ver verleden. Ook voor herfst winter 2019-2020 zijn de kleuren fel en sprekend. Tot de topkleuren behoren een heel gamma van bleekroze tot cacaobruin (met alles wat daartussen ligt), verder enkele blauwtinten, een felle en een grijsblauwe kleur -, een oranjetint en bosgroen.

Een ander blijver is het broekpak. Deze winter zijn de pakken chique, maar ‘slobberig’, met lange wijde broeken en oversize jasjes.

Utilitarian invloeden. ‘Workwear’ – cargobroeken, grote opgestikte zakken, legergroen, militaire jasjes met gouden knopen – blijft een bron van inspiratie. De ‘workwear’ voor herfst winter 2019-2020 heeft een geklede, elegante uitstraling. Benieuwd wat voor spannende samenwerkingen hieruit kunnen komen voor ons!

Een knipoog naar de lingerie. Lingerie als outerwear blijft ons achtervolgen. Die lingeriejurk van nu kun je het komende seizoen zeker nog aan (wel even combineren met warme kledingstukken natuurlijk). Verder gaan we ook weer veel kant en satijn zien.

Flower Power: Zullen bloemenprints ooit uit de mode raken? Deze winter staat de mode in het teken van spannende rozenfantasieën, die eerder heftig dan romantisch zijn.

De neobontjassen blijven erin maar nu meer de faux fur dan de teddyjassen. Dat wil niet zeggen dat de Teddyjas niet meer kan.

Futuristische ontwerpen. De jaren ’70 (wijd uitlopende broeken), ’80 (grote schouders, Madonna-achtige leren jacks) en ’90 (grunge) blijven hun stempel op de mode voor herfst winter 2019 2020 drukken. Maar daarnaast gaan we futuristische ontwerpen à la Matrix (wie kent deze film nu niet?) zien. Denk daarbij aan lange trench coats in zwart leer.

Genoeg weer om mee te mixen en matchen en voor ieder wat wil als je het ons vraagt!

combineer vol zelfvertrouwen

Combineer lekker en mocht het stijltje je niet aan staan, pak lekker je vertrouwde items waar je je goed in voelt. Mode komt en gaat maar je eigen gevoel van zelfvertrouwen is veel belangrijker om te behouden!
Call Now Button