Blog: de (vele) voordelen van bedrijfskleding

Blog: de (vele) voordelen van bedrijfskleding

Blog: de (vele) voordelen van bedrijfskleding

Leestijd: 2 minuten

Voordelen van bedrijfskleding

December is daar en iedereen maakt zich op voor een drukke en feestelijke maand.

Deze maand gaat de blog over het inzetten van bedrijfskleding binnen uw eigen branche en de vele voordelen van bedrijfskleding. Het nieuwe jaar biedt vaak de kans om veranderingen door te voeren. Steeds meer bedrijven kiezen voor bedrijfskleding, het gebruik van bedrijfskleding biedt veel mogelijkheden plus voordelen!

Herkenning & uniformiteit

Uiteraard is herkenning een van de belangrijkste aspecten. De klanten herkennen de werknemers direct en weten meteen wie hun aanspreekpunt is zonder dat hier verwarring over ontstaat. Een van de vele voordelen van bedrijfskleding is dat er is bewezen dat de werknemer een groter verantwoordelijkheidsgevoel heeft en zich meer gewaardeerd voelt door de werkgever als er geïnvesteerd is in passende bedrijfskleding. Dit heeft positieve gevolgen op de productiviteit van de werknemers.

Iedereen heeft wel eens een mening gehad over hoe er in sommige landen uniformen naar school worden gedragen. Een belangrijk aspect hiervan is dat alle scholieren uniformiteit uitstralen en er onder andere zo minder pestgedrag ontstaat over wie wat aanheeft. Nu is dat (hopelijk) in het werkveld niet het geval maar het gevoel van uniformiteit en dus gelijkwaardigheid is er wel, de werknemers vormen een team in zowel werkethiek als uitstraling.

Door het inzetten van bedrijfskleding ben je altijd verzekerd van een representatieve look naar buiten toe. Er wordt zelf bepaald hoeveel kledingstukken de werknemer krijgt. Is het voor de hele week, op beurzen of alleen voor een belangrijke afspraak in overhemd/blouse. Soms merken we dat de bedrijfskleding gedragen mag worden wanneer de werknemer dit zelf wil, ze kunnen bijvoorbeeld zelf een combinatie maken met eigen kleding en bedrijfskleding.

Verwerken van het logo

Hoe wordt het logo verwerkt? Kiest u voor borduren of drukken? Er zijn tal van mogelijkheden als het draait om het ‘bedrukken’ van bedrijfskleding. Op deze link een aantal voorbeelden hoe we dit bij ShirlZ aanpakken:

Als de werknemers vanuit verschillende locaties werken en veel op de weg zitten en ze lopen bijvoorbeeld in een overhemd/blouse met logo erop zal dit altijd voor meer naamsbekendheid en herkenning zorgen. Kleuren in een logo triggeren vaak waardoor in het vervolg het logo voor een persoon van buiten het bedrijf sneller op zal vallen, dus herkenbaarheid.

De werknemers zijn het visitekaartje van het bedrijf. Het is niet alleen het soort waar klanten mee samenwerken, maar ook zeker met de mensen achter het bedrijf moet het contact goed verlopen. Uitstraling is daar een belangrijk onderdeel van, zowel persoonlijk als uniformiteit.

Bij bedrijfskleding wordt er al snel gedacht aan praktische kleding. Dit is natuurlijk ook belangrijk, maar praktisch hoeft niet altijd simpel te zijn. Iedere bedrijfstak heeft andere ‘eisen’ die van belang zijn om het werkcomfort zo prettig mogelijk te maken. Denk aan zakken, sleutelkoord, schort en kleding voor verschillende weersomstandigheden.

Benieuwd naar de verschillende opties en mogelijkheden voor uw eigen bedrijfskleding? Neem vrijblijvend contact met ons op en we nemen graag samen het bedrijf onder de loep!
Call Now Button