Blog: Dé kleur van 2020

Blog: Dé kleur van 2020

Blog: Dé kleur van 2020

Leestijd: 2 minuten

We gaan het weer eens hebben over kleur en wel over de kleuren van 2020!

Pantone roept elk jaar de kleur van het jaar uit.
Pantone’s jaarlijkse uitroep van de kleur van het jaar is een trendanalyse-initiatief dat nauwlettend in de gaten wordt gehouden door mode- en marketingbranche.
In 2019 was dit Living Coral. In 2018 hadden we Ultra-Violet en dit jaar is het: Classic Blue.
Pantone beschouwt Classic Blue als “een solide en betrouwbare blauwe tint waarop we altijd kunnen rekenen”.

De naam Classic Blue zegt het al: een klassieke, donkere tint blauw die alles behalve nieuw is. Sterker nog: het is een kleur die al eeuwen meegaat en in verschillende culturen een belangrijke rol heeft gespeeld.

Pantone beschrijft de kleur van het jaar als eleganter, donkerder en traditioneler dan andere blauwtinten. De kleur is genderneutraal, tijdloos en staat voor kalmte, zekerheid en connectie.
Zoals ze het mooi beschrijven: “Het geeft ons de sterke basis die we nodig hebben nu we een nieuw tijdperk in gaan. Er is namelijk nogal wat gaande in de wereld en we lijken op een breekpunt te staan als het gaat om het klimaat, de vrouwenbeweging, privacy en alle humanitaire crises. Volgens Pantone hebben we dus vooral behoefte aan stabiliteit en aan rust, reinheid en regelmaat. En daar past de kleur van water en lucht natuurlijk perfect bij.”

Lees het gehele artikel > https://store.pantone.com/eu/en/color-of-the-year-2020

Wat een mooie gedachte achter de keuze van deze kleur! In 2019 wade kleur van het jaar living Coral, hier zat de gedachte van het bedreigde koraal in de zeeën achter.

Ook al zijn mode en interieur niet direct de meest bezuinigende takken, op deze manier wordt er toch aandacht aan geschonken en blijven of worden we steeds bewuster van onze keuzes en wat er gaande is in de wereld.

Blauw is een veel geziene kleur en voor vele mensen een favoriet in zowel kleding als interieur. Je kunt er zoveel kanten mee op en het is altijd een goede basis. Je kunt vele kleuren combineren met blauw en de kleur heeft een positieve uitwerking op het brein.

In de zakenwereld zie je veel grijs, zwart en blauw. Het zijn rustige, niet opvallende tinten en stralen dus snel iets formeels uit. Classic Blue is een royale diepe kleur blauw die op meerdere manieren gecombineerd kan worden en dus zowel op het werk als privé goed gedragen kan worden. Een beetje kleur in je kleding leukt de boel toch al gauw op en verminderd het grijze muis gehalte.
Call Now Button