Of we het nu leuk vinden of niet, hoe we eruit zien en hoe we ons kleden heeft invloed op hoe andere mensen ons zien. Daarom is het in het bedrijfsleven zo belangrijk om de juiste uitstraling met kleding te kunnen overdragen.
Voor steeds meer bedrijven denken we mee, ontzorgen we, leveren we service en zetten we mooie collecties op.
Bedrijven worden vaak herkend door een uniek logo en meestal gaat dit gepaard met een bepaalde kleur die mensen triggert. Er zitten enkele psychologische processen achter die kleurkeuze verschuilt. Kleur heeft bijvoorbeeld invloed op hoe een persoon iets beoordeelt en kunnen invloed hebben op je gemoedstoestand.
Blauw is de meestgebruikte kleur gebruikt in logo’s. Facebook, Twitter, Skype en LinkedIN maken allemaal gebruik van blauw in hun logo. De kleur blauw roept een gevoel van kalmte op, wit roept rust en zuiverheid op en oranje weer betaalbaar, kijk maar naar easyJet.
Kleding heeft ook te maken met psychologische processen want een outfit beoordeelt meteen hoe we over iemand denken. Dit kan een positieve gedachte zijn, maar natuurlijk ook een negatieve. Je brein is je altijd een stapje voor als het over oordelen gaat.
Kijk een naar beurzen, de stand past (meestal) bij het bedrijf en is herkenbaar van een afstand. Zo wordt de bezoeker getriggerd om je op te zoeken als bestaande klant of om een potentiële samenwerking aan te gaan.
Wat zegt jouw outfit in een bepaalde situatie? Over jou, over je gesprekspartner, over de omgeving, over je mindset of over wat je belangrijk vindt? Die boodschap kan een effect hebben op hoe ‘de ontvanger’ naar je ‘luistert’.
Een minder verzorgde look zal een minder professionele of verzorgde indruk maken (daar heb je geen expert voor nodig). Toch kan het lastig zijn om vanuit een bedrijfs- en persoonlijk perspectief een kledingkeuze te maken die past bij de boodschap van het bedrijf. And that’s where we come in!
Bepaalde taken en functies vragen om een specifieke outfit. Denk aan werkkleding of herkenbaarheid van een bepaalde functionaris in een drukke omgeving (klanten moeten weten bij wie ze terecht kunnen voor vragen).
Wanneer je niet gebonden bent aan specifieke werkkleding is je functie nog steeds een belangrijke factor. Bij elke functie hoort een bepaalde geloofwaardigheid en uitstraling. Dit kan op kantoor meer casual zijn en voor afspraken een meer zakelijke look.
Of het nu gaat om een (potentiële) klant, relatie of gewoon iemand met wie er contact is in een zakelijke setting: probeer te snappen wat diegene denkt, kan denken of ervaart als ze met je in gesprek gaan. Geloofwaardigheid, professionaliteit, herkenbaarheid in functie en je uitstraling worden allemaal medebepaald door de keuzes die je maakt in je kledingkeuze.
Zorg voor goede corporate fashion en zorg dat daarbij (liefst met een professional) wordt nagedacht over de samenstelling van een goede lijn die past bij heel het bedrijf en de corporate identity:
Geen zorgen, wij helpen u graag bij het proces een juiste identiteit voor uw bedrijf te vinden!
ShirlZ staat voor ontzorgen, service en kwaliteit en de koffie staat altijd klaar, tot snel!