Blog: de juiste schakel naar.. jezelf!

Blog: de juiste schakel naar.. jezelf!

Blog: de juiste schakel naar.. jezelf!

Leestijd: 2 minuten

Het warme weer lijkt nu toch echt ten einde. Officieel is natuurlijk de herfst al begonnen, maar het weer liegt er ook niet meer om. Regen, regen en nog eens regen. Voordeeltje: het maakt de kantoordagen toch wat minder erg als het toch geen weer is om naar buiten te gaan.

Een nieuw seizoen vraagt om nieuwe kleding, of tenminste een omwisseling van de kleding in de kast.
De herfst en winter hebben alles behalve een kleurrijk imago. Niet zo gek als je je bedenkt dat niet alleen de dagen donkerder en grauwer worden, maar de inhoud van onze kledingkast dus ook. Zonde en niet nodig!

Aan de kleuren zal het dit seizoen niet liggen in ieder geval. Sterker nog: als we de herfst/winter mode klakkeloos zouden volgen belooft het een kleurrijk seizoen te worden en ja zelfs de neutrale kleuren zijn goed vertegenwoordigd dit seizoen.

Bij ShirlZ staat bedrijfskleding natuurlijk centraal, we kijken naar het soort bedrijf, de uitstraling ervan en waar wil een bedrijf naar toe qua uitstraling. De huisstijl van een bedrijf geeft ons meestal al genoeg stof om met een unieke corporate identity te komen, maar hoe zit dat met je persoonlijke stijl, heb je daar al eens goed over nagedacht?

Iedereen heeft een persoonlijke stijl, niet per se altijd een hele bewuste. De een houdt van simpel en weinig poespas en de ander van prints en tierelantijntjes. Je persoonlijke stijl is waar je je het meest comfortabel bij voelt, wat ook meewerkt in je uitstraling natuurlijk, maar heb je er wel eens over nagedacht om iets buiten je comfortzone te stappen en eens andere dingen te proberen?

Ga eens nadenken wie je bent en wat je wilt uitstralen? Ben je stoer, romantisch of juist minimalistisch? Kijk eens goed naar jezelf. In welke stijl voel je je het meest op je gemak en wat zou je daarbij kunnen mixen wat je algehele stijl net iets anders laat ogen. Kijk eens goed wat je allemaal nog in de kast hebt liggen, kun je iets anders dan anders combineren met elkaar? Zolang jij het bedenkt en het uit jouw kast komt past het bij jou.

De kleuren waar je van houdt zullen vaker voorkomen in je garderobe dan kleuren die misschien ook wel goed bij je passen maar waar je zelf niet zo dol op bent. Vaak weet je dit van jezelf wel enigzins maar je kunt ook een kleuranalyse laten uitvoeren. Hierbij wordt gekeken naar kleuren die in harmonie zijn met ogen, huid en haarkleur.

Met make-up kun je je ogen laten knallen. Een mooie mond accentueer je door felle lipstick te dragen. Met kleding accentueer je de delen waar je trots op bent. Lange benen? Draag een skinny of flared jeans. Heb je een goede kont? Laat hem zien door een high waist (mom) jeans te dragen, of verberg hem juist in een jurk die wijd valt vanaf je middel. Mooie sleutelbeenderen? Draag laag uitgesneden tops.

In welke kleding voel jij je de beste versie van jezelf?

Call Now Button