Blog: de juiste fit

Blog: de juiste fit

Blog: de juiste fit

Leestijd: 2 minuten

Waarom de juiste fit zo belangrijk is

We kennen het allemaal wel, kleding die niet lekker zit omdat het te strak zit of juist te los. Dit heeft natuurlijk niet alleen te maken of er gekampt wordt met wat overgewicht/ondergewicht, maar dit is ook hoe er psychisch naar het eigen lichaam wordt gekeken, Als het om het beoordelen of liever gezegd veroordelen van ons eigen lichaam gaat is dit over het algemeen veel te kritisch. Gelukkig heeft niet iedereen hier last van, maar wij als bedrijf in de (bedrijfs)kleding zien/horen dit veel vaker wel dan niet.

Bedrijfskleding voor en nadelen

Als een bedrijf bijvoorbeeld met bedrijfskleding werkt brengt dit voordelen met zich mee maar ook zo zijn nadelen. Dit zowel bedrijfsmatig als privé

De voordelen:
Eenheid
Herkenbaarheid
Veiligheid
Representatief
geen drama ’s Ochtends met wat er aangetrokken moet worden
Eigen kleding blijft langer goed en mooi

De nadelen:
Er is gekozen voor goedkope bedrijfskleding
Niet gekozen voor de juiste fit/stijl wat past bij het bedrijf (daar helpen wij uiteraard mee!)
Wordt het zelf gewassen door het personeel en hoe? (Wij kunnen hierin helpen, vraag naar de opties)
Personeel komt aan/valt af/flink gaan trainen etc

Zoveel mensen, zoveel meningen

Bij ShirlZ zeggen we altijd: zoveel mensen, zoveel meningen’’. Er is altijd wel iemand die iets niet zo mooi vindt of niet lekker vindt zitten terwijl je de rest er niet over hoort. Weer bewijst dit maar hoe belangrijk de juiste fit van een kledingstuk is en hoe iemand zich hierin voelt.
De werknemers zijn het visitekaartje van het bedrijf dus is het belangrijk dat zij zich goed voelen in hun outfit.

We mochten vorig jaar een mooie klus verzorgen voor Scylla AG, een riviercruise rederij waar we de crew van de Amerikaanse vloten mochten kleden. Hier merkten we al snel dat er veel verschillende types zijn en we veel werk hadden het iedereen naar de zin te maken. Gelukkig is dit een van de drijfveren achter ShirlZ, net dat beetje extra persoonlijke aandacht zodat iedereen zich prettig voelt. Inmiddels hebben we hier innovatieve oplossingen op gevonden om zo sneller te kunnen leveren, minder tijd kwijt te zien en nog steeds dezelfde persoonlijke service te leveren.

Iedereen is uniek

Ieder lichaam is anders en dat maakt ook elk individu uniek. Deze uniekheid mag absoluut omarmd worden maar wat als er door de werkgever maar 1 type broek of shirt wordt gegeven die qua pasvorm niet ideaal is?. Dat is zeker niet geheel ondenkbaar in de bedrijfskleding en zal hier niet zo snel tegenin gegaan worden naar de hoge baas toe. Diverse meningen zullen er altijd zijn ook dat is niet geheel ondenkbaar. Wij vinden het altijd belangrijk dat de mening van een aantal werknemers meegenomen wordt, dan is het een gezamenlijke beslissing en wordt er ook meer gekeken naar de draagbaarheid en wat het lekkerste zit voor de werknemer, deze moeten het uiteindelijk dragen!

Herkenbaarheid

Bij bijvoorbeeld de crew aan boord is het natuurlijk belangrijk die uniformiteit te hebben zodat ze altijd herkenbaar zijn voor de gasten.
Het investeren hierin is een teken van professionaliteit en servicegerichtheid en het personeel loopt er altijd representatief bij. Een bijkomend voordeel van herkenbaarheid door bedrijfskleding kan bijvoorbeeld het logo zijn wat er op gedrukt is, of alleen het beeldmerk uit het logo. Het is een herkenning voor mensen die later sneller de associatie met het bedrijf zullen maken.

Tip: Goede bedrijfskleding is geen goedkope bedrijfskleding! Investeer en pluk hier later de vruchten van!

Voor meer informatie ga naar onze website www.shirlzcorporate.com of stuur een mail naar info@shirlzcorporate.com
Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!
Call Now Button