Blog: code Oranje

Blog: code Oranje

Blog: code Oranje

Leestijd: 2 minuten

Oranje boven

Afgelopen maand kwam er veel oranje terug in het straatbeeld door koningsdag en afgelopen weekend met vlag én oranje wimpel voor dodenherdenking en bevrijdingsdag. Zien we vaker zoveel oranje in het straatbeeld? Zeker niet! Geloof het of niet oranje komt (terug!). Iets feller dan we kennen want het is neon wat he-le-maal terugkomt. Niet alleen oranje maar dus ook roze, geel, groen, you name it.

We hebben al eerder de psychologie achter kleuren gezocht en na afgelopen maand leek het ons wel leuk het te hebben over de betekenis van de kleur oranje.

de verbintenis met de kleur oranje

Waarom is nou eigenlijk onze kleur oranje en waarom word het zo weinig gedragen?
Iedereen in ons kikkerlandje weet hoe sterk we verbonden zijn met de kleur oranje door ons koningshuis. Doordat Willem 1/de Zwijger het Zuid-Franse vorstendom Orange erfde, is die naam naar Nederland gekomen en kleuren daarom bij ons de straten rijkelijk oranje tijdens elke nationale feestgelegenheid. Een kleur waar we trots op zijn maar..dragen we hem ook veel buiten die nationale feestdagen?

Wist je dat onze Nederlandse vlag van origine oranje, wit, blauw was en pas later vervangen is door rood? Wel is er een oranje wimpel voor in de plaats gekomen.

De kenmerken

Oranje staat voor vrolijkheid, enthousiasme kracht, optimisme, plezier, sportiviteit, vitaliteit, vrolijkheid en warmte. Een algehele juiste samenvatting van onze supporters en sporters mentaliteit!
Omdat je oranje ziet in de zonsopkomst en in vuur, wordt het veel in verband gehad met positiviteit (nieuwe begin van de dag) en warmte. Ook is het een mengkleur van geel (vruchtbaarheid, vriendelijkheid), rood (warmte en passie) en is het een kleur die heel vreugdevol en positief is. Bij kleurentherapie helpt oranje uitstekend bij neerslachtigheid, depressie, angst, pessimisme en psychosen. Oranje schrikt ook snel af en heeft ook negatieve invloeden zoals afwachtend, schreeuwerig, lui, gemakzuchtig en Opschepperig.

Er zijn genoeg bekende merken die de kleur oranje handhaven, vaak zijn dit bedrijven die in de creatieve, communicatieve, sport en Nederlandse sector zitten. Denk aan postbank, postNL, Ziggo, koninklijke landmacht. Laten we eerlijk wezen; hebben we deze logo’s ooit schreeuwerig gevonden?

Oranje in of uit de kast?

Velen hebben het oranje in de kledingkast ver achterin liggen, waar dit alleen tevoorschijn komt als er iets te vieren valt. Zonde! Oranje kan je outfit erg leuk opfrissen en is in vele verschillende tinten te vinden. Hou je niet van het hele felle? er zijn genoeg ingetogenere kleuren oranje. Een leuke trui op een neutrale kleur rok, een tas die er lekker uit mag springen of een gaaf pak (als je durft ;)).

Accessoires zijn er genoeg te vinden en zo voor de zomer denken we dat het een leuke kleur is om toe te voegen aan je garderobe! Durf jij het aan? Of heb je al een kleurrijke kledingkast en ben je juist dol op oranje? Dan hebben we niets gezegd!

een subtiel tintje oranje mogelijk?

Ook in werkkleding is deze kleur subtiel door te voeren en valt het juist op en zorgt voor dat intrigerende in je pak of jasje. iets spannenders nodig voor je werkkleding? Neem eens contact met ons op! Oranje logo’s kunnen mooi verwerkt worden in bijvoorbeeld de binnenkant van een colbert of jasje of misschien wel in je stropdas of toepasbaar sjaaltje. Eindresultaat: een strak pak met een Hollands tintje. Dat is pas branding! https://www.shirlzcorporate.com/voorbeelden/stichting-parapaard/
Call Now Button