Blog: Bewust zijn is leven, ook in kleurkeuzes!

Blog: Bewust zijn is leven, ook in kleurkeuzes!

Blog: Bewust zijn is leven, ook in kleurkeuzes!

Leestijd: 2 minuten

Alles in het gloednieuw

Februari is daar! Een gloednieuwe maand met gloednieuwe bezigheden en misschien wel gloednieuwe doelen en bewustwordingen?
En niet te vergeten we zijn weer een stapje dichter bij de lente, iedereen verheugt zich daar wel op na alle sneeuw, storm en regenbuien!

Als het weer lichter en zonniger wordt op de wereld gaan we ons daar ook naar kleden. De donkere en dikke texturen worden achter in de kast gestopt om zo plaats te maken voor wat frissere tinten, maar waarom kunnen die lichtere kleuren ook niet gewoon in de winter?

Pantone

Elk jaar kiest het gerenommeerde kleureninstituut Pantone dé kleur voor het nieuwe jaar en dé kleur van 2019 is geworden: Living Coral, een levendige koraaltint met een gouden ondertoon. ‘’levendig en toch zacht” Hoe zeg je? > https://www.pantone.com/color-intelligence/color-of-the-year/color-of-the-year-2019-shop-pantone-living-coral

Voor elk een Pantone

Bij koraal komt er direct een beeld-kleur naar voren, maar als je niet van de felle kleuren bent kan hij ook afschrikken. Zeker als deze in de ‘roze’ categorie valt. Gelukkig kun je ook de zachtere tinten pakken die koraal ook te bieden heeft, dan ga je meer de pastel kant op. (niets moet natuurlijk! vooral doen waar je je goed bij voelt!)
Uiteraard is het meer een zomerkleur denkend aan de combinatie met linnen en katoen én is het niet de aller makkelijkste kleur want je wil er ook niet bijlopen als een zuurstok. Probeer het te combineren met wat meer basic kleuren en materialen.

Ook heldergeel, zachtblauw en saliegroen zullen meer gezien worden op straat. Fijne kleuren en voor ieder wat wils. Niet zo kleurrijk? Denk aan je accessoires, dan kom je al een eind. Tassen in koraal, heldergele oorbellen bij een grijze jumper, saliegroene sjaal op een basic jas. Genoeg mogelijkheden in deze Coral trend!

Conclusie: draag Coral ook gerust lekker in de winter! Een beetje kleur en dus vrolijkheid in de winter doet een mens goed (en zo ook de mensen om je heen).

Bewustwording in 2019

Wees je bewust dat achter de naam en de kleurkeuze van 2019 een grote boodschap schuilt:
Al 20 jaar lang bepaalt Pantone de kleur van het jaar. Ze hebben een aanzienlijke invloed op de mode, beauty en meubel industrieën.
Living Coral omarmt ons met warmte en biedt comfort en opgewektheid in onze voortdurend veranderende omgeving”, zo luidt de omschrijving op de website van het instituut.
Vooral de “voortdurend veranderende omgeving” en de naam van de kleur zijn de key boodschap. Met de naam Living Coral doelen ze op de koraalriffen die steeds meer in gevaar komen, dit als gevolg van vervuiling en natuurrampen. Alleen de levende koralen hebben de prachtige rode kleur. Dus wie deze trend gaat volgen voor 2019 moet ook in gedachten houden dat het wordt gezien als een rood uitroepteken, om meer te doen tegen milieuvervuiling.

Bewust zijn is leven

We vinden het een heel mooi statement om iedereen weer wat bewuster te maken, en als je dit informatieve stukje hebt gelezen zul je voor altijd anders naar de kleur Coral/Koraal kijken. Bewust zijn is leven!
Call Now Button