Blog: Bedrijfsmatig kleur bekennen

Blog: Bedrijfsmatig kleur bekennen

Blog: Bedrijfsmatig kleur bekennen

Leestijd: 2 minuten

Grootschalig denken/h3>

Hoera! Het is lente en dat betekent dat de vogels weer zingen ’s ochtends, het is langer licht en de zon schijnt steeds meer! Daar worden we allemaal blij van toch!?

Afgelopen maand zijn we, zoals sommige van jullie al hebben kunnen lezen, met een groot project bezig geweest in, what else, het voorzien van bedrijfskleding voor de crew van een riviercruise rederij. Dat hier veel bij komt kijken is een gegeven maar waar moet nu uiteindelijk allemaal over nagedacht worden bij het kiezen van de juiste bedrijfskleding?

Allereerst is het belangrijk voorop te stellen waar het bedrijf voor staat en wat voor uitstraling er zou moeten zijn. Is het van een hoger segment of mag het meer casual zijn?

Belangrijk aspect

De keuze van bedrijfskleding is een belangrijk aspect in het succes van je bedrijf. Kleur is daarbij ook een van de belangrijkste kenmerken om in te zetten. Het schijnt zo te zijn dat de mensen om je heen zesmaal meer worden beïnvloed door de kleur die je draagt dan de daadwerkelijke kledingstukken en hun uitstraling.
Als je zelf kleren kiest zal je bewust een kleur kiezen. Voel je je wat minder dan wordt er snel voor donkere kleding gekozen, ben je vrolijk dan komen er al gauw vrolijkere prints naar voren. Het is een bepaalde logica waar we niet eens zo over nadenken.
Ben je wat onzekerder, dan zul je niet zo snel in een knalroze of kleurrijke outfit/kledingstuk lopen. Teveel opvallen is het laatste wat je wilt als je je niet zeker voelt.

Hierin is dus de keuze van bedrijfskleding voor een gehele crew niet zo makkelijk. Zij moeten zich lekker voelen om uit te kunnen stralen wat jij wilt bereiken. Uiteindelijk is karakter natuurlijk een van de belangrijkste aspecten om te weten of iemand bij je bedrijf past maar de kleur van de kleding mag niet onderschat worden. Je kleurkeuze is ook een belangrijk marketing en communicatie aspect die doorloopt in de website, brochures, give aways en ga zo maar door.

De kracht achter kleur

Er bestaat geen goede of slechte kleur, alleen zijn sommige kleuren net iets meer passend in een bepaalde omgeving dan andere.
Kleur is een erg krachtige tool dus zet hem wijs in! Kunnen wij je daarmee helpen?

Wij zijn met dit project naar een krachtige blauwe kleur gegaan. Het gaat hier om vier, vijf en zes sterren schepen die veel allure uitstralen. blauw/donkerblauw is een vriendelijke kleur en straalt vertrouwen en geloofwaardigheid uit. Dit wil je aan je crew meegeven, ook zij moeten vriendelijkheid, vertrouwen en geloofwaardigheid uitstralen.Daarbij ben je herkenbaar voor de gasten op een classy, maar niet te opvallende manier. Win-win zeggen wij!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact met ons op!
Call Now Button